Site icon NewsIT

Εμπλοκή στα κόκκινα δάνεια – Ψάχνει πολιτική λύση η κυβέρνηση

26.10.2015 | 10:44
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο μηδέν βρίσκεται η συζήτηση με τους θεσμούς αναφορικά με τα κόκκινα καθώς οι δανειστές επιμένουν στη μείωση του πλαφόν στην περιουσία και το εισόδημα των δανειοληπτών ώστε να γίνουν πιο εύκολοι οι πλειστηριασμοί, ενώ η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα που θα προστατεύει την πλειοψηφία των πολιτών.

“Θα βρεθεί πολιτική λύση. Θα αποτελέσει το κορυφαίο σημείο της διαπραγμάτευσης σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται. Ένας λαός που φτάνει στα όρια του και τα έχει ξεπεράσει δεν είναι δυνατόν να του παίρνουμε και το σπίτι” είπε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Οι δανειστές πρότειναν μειώσεις σοκ σε ό,τι αφορά στην αξία βάζοντας το πλαφόν στις 120.000 ευρώ και το εισόδημα στα 12.000 ευρώ, όπως είπε η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για την ελληνική πλευρά “η κόκκινη γραμμή είναι από τις 300.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 για να προστατευθεί το 75% των δανειοληπτών. Οι δανειστές προστατεύουν με την πρότασή τους το 21%. Δεν είναι αποδεκτό νούμερο αυτό. Εδώ είναι μια πολύ σκληρή μάχη που πρέπει να δώσουμε.”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version