Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Εμβρόντητη” δηλώνει η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού για… την φοροδιαφυγή στα κυλικεία του

“Εμβρόντητη” δηλώνει η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού για… την φοροδιαφυγή στα κυλικεία του

Σε έμμεση παραδοχή των όσων συμβαίνουν στα κυλικεία που ελέγχει μέσα στο υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε το Λιμενικό. Απαντώντας στο δημοσίευμα, η ένωση προσωπικού κάνει τις δικές της προτάσεις, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα φοροδιαφυγής με την… βούλα του Σώματος, τα οποία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Στο δημοσίευμα εφημερίδας, αναφερόταν πως τόσο στα τρία κυλικεία του Λιμενικού μέσα στο υπουργείο Ναυτιλίας όσο και στο μαγειρείο, όχι απλά δεν κόβονται αποδείξεις αλλά δεν υπάρχει καν ταμειακή μηχανή.

Μάλιστα όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ρωτήθηκε γι αυτό σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, φάνηκε να γνωρίζει το θέμα, δικαιολογώντας μάλιστα τις πρακτικές αυτές, λέγοντας πως έτσι… “παίρνουν έναν καφέ φτηνότερα”.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού δηλώνει πως… μένει εμβρόντητη από τα όσα έγιναν γνωστά, και προτείνει την λειτουργία των κυλικείων μέσα στα νόμιμα πλαίσια με την ταυτόχρονη διατήρηση των χαμηλών τιμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Παρακολουθούμε  εμβρόντητοι τις εξελίξεις περί κυλικείων – μαγειρείων, έπειτα από την δημοσίευση στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής την 03-06-2018.

Εμείς ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν συνάδελφοι και να υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της όποιας  σκοπιμότητας.

Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους. Ξεκαθαρίζουμε όμως  σε όλους τους τόνους ότι δεν επιδιώκουμε οποιαδήποτε μορφής συγκάλυψη.
ΕΦΟΣΟΝ και ΑΝ   υπάρχουν  ευθύνες να αποδοθούν σε αυτούς που τους αναλογούν.

Η πρόταση μας είναι, τα υφιστάμενα κυλικεία-μαγειρεία  να λειτουργούν στα πρότυπα  της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην οποία αν και υπάρχουν ταμειακές μηχανές και προφανώς αποδίδονται οι νόμιμοι φόροι στην Ελληνική Πολιτεία ,καταφέρνουν να έχουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!! από τα κυλικεία μαγειρεία του ΥΝΑΝΠ…

Τα έσοδα τα οποία θα υπάρχουν από ένα εν δυνάμει πελατολόγιο 1000 Λιμενικών και Πολιτικών Υπαλλήλων συν των πολλών  καθημερινών επισκεπτών  προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοιες και αρνητικές υπόνοιες για το Λιμενικό Σώμα καλό θα είναι  τα έσοδα που θα προκύπτουν να δημοσιεύονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να κατευθύνονται  προς όφελος των συναδέλφων και συγκεκριμένα:

-την οικονομική ενίσχυση   του παιδικού σταθμού του Λ.Σ.,

-την μεταφορά συναδέλφων  με λεωφορεία σε κομβικά σημεία της Πρωτεύουσας  στα πρότυπα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως παλιότερα γινόταν και στο Λιμενικό Σώμα

-την αγορά καρτών για όλους τους συναδέλφους για ελεύθερη μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας

Τέλος δηλώνουμε ότι το μόνο μας μέλημα είναι το συμφέρον των   συναδέλφων και σε αυτό το πλαίσιο  σας καλούμε να καταθέσετε προτάσεις που  θα βοηθήσουν την καθημερινότητα μας.        

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις