Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους!

ΕΝΦΙΑ

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε από την Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Τι θα ισχύει με τις αντικειμενικές αξίες.

“Ο ΕΝΦΙΑ έμεινε σταθερός ή μειώθηκε σε σχέση με το 2015 για το 90% των φυσικών προσώπων. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και με βάση αυτές θα επανακαθοριστεί και ο φόρος της επόμενης χρονιάς”. Τάδε έφη Κατερίνα Παπανάτσιου…

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

«Η χώρα έχει δεσμευτεί για ένα προκαθορισμένο ποσό είσπραξης από τον ΕΝΦΙΑ, έχουν όμως γίνει προσπάθειες και σε περιοχές με μικρές αντικειμενικές αξίες είναι μικρότερος από αυτόν του 2015». Αυτό ανέφερε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ως απάντηση σε επίκαιρη Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παράλληλα εκτίμησε ότι ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Αναπροσαρμογή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται. Αυτό θα οδηγήσει για πολλές περιοχές της χώρας σε μειώσεις του φόρου ακινήτων από την επόμενη χρονιά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ήδη για μια περιοχή της Αττικής, το Νέο Βουτζά ο ενιαίος φόρος ακινήτων του 2017 έχει υπολογιστεί με βάση χαμηλότερη αντικειμενική αξία.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιχειρεί μια δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε πως από τα στοιχεία του 2016 και 2017, το 38,5% των φυσικών προσώπων πλήρωσαν λιγότερο σχέση με 2015. Το 26% πλήρωσε ίδιο ΕΝΦΙΑ και μόνο το 25% κλήθηκε να πληρώσει περισσότερο.

Δείτε τι δήλωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις