Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έντονη κινητικότητα εν όψει του κρίσιμου Eurogroup! Στην Αθήνα ο Μπρονό Λε Μερ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πυρετωδώς εργάζεται η κυβέρνηση εν όψει του κρίσιμου Eurogroup, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (11.06.2017).

Η κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες, ο πρώτος βασίζεται στη γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ρήτρας ανάπτυξης στον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους, και ο δεύτερος αφορά ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα ενισχύσει την ανάκαμψη.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, τη Δευτέρα (12.06.2017) έρχεται στην Αθήνα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Στουρνάρα.

“Στόχος μου είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική, σταθερότητα και ανάπτυξη”, τονίζει ο Λε Μερ στην “Καθημερινή”.

 

Μήνυμα Μοσκοβισί

 

Την ίδια ώρα, ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Μίλωντας στις εφημερίδες “Νέα Σελίδα” και “Real news”, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών τους καλεί τους δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις τους, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει τηρήσεις τις δικές της, συμπεριλαμβανομένων των πιο δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

“Στον πρόλογό μου στο Εurogroup θα πω ότι το συμβόλαιο έχει εκπληρωθεί, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από την Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μοσκοβισί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε