Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επιδόματα: Κόβονται επιδόματα – Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι στο στόχαστρο – Ποιοι θα χάσουν χρήματα

Επιδόματα

Το ΔΝΤ έχει βάλει στο στόχαστρο τα επιδόματα και όλα δείχνουν ότι οι περικοπές θα είναι μεγάλες. Επιδόματα όπως τα αναπηρικά, οικογενειακά, στεγαστικά, εκπαιδευτικά και μεταφορικά μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι.

Επιδόματα είναι η λέξη κλειδί για το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε και η αξιολόγηση να κλείσει, αλλά και να τηρήσει το ΔΝΤ στάση η οποία δεν θα φέρει επιπλοκές. Το ποσό που θα περικοπεί είναι λίγο πάνω από 250.000.000 ευρώ. Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, καθώς με την αλλαγή των κριτηρίων, χιλιάδες θα βρεθούν εκτός.

Ουσιαστικά οι περικοπές θα γίνουν σε βάθος διετίας, ωστόσο καθώς το όριο είναι το τέλος του 2018 μιλάμε για μειώσεις που θα έχουν βάθος 15 μηνών. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα υπάρξει μείωση της τάξης των 259.000.000 ευρώ.

Οι μειώσεις θα προκύψουν μέσω αλλαγής στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι καθώς τα χρήματα θα αλλάξουν τρόπο διανομής και θα κατευθυνθούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις