Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ: Οι ελπίδες για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Tη σπουδαιότητα της επίσκεψης” του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Ελλάδα τονίζει με ανακοίνωσή του το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση μάλιστα εκφράζεται η προσδοκία για “ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των γαλλικών επιχειρήσεων και δημιουργία νέων επενδύσεων και συνεργασιών με την Ελλάδα”.

“Σ’αυτή τη κρίσιμη περίοδο της ελληνικής οικονομίας, είναι σημαντικό να επισημανθούν οι άρρηκτες επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών” σημειώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο. Αναφέροντας επίσης ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η παρουσία “120 γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα σε τομείς όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι κατασκευές, η διανομή, τα φαρμακευτικά προϊόντα κ.α., καθώς και των υπολοίπων 350 μελών του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου που συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Γαλλία”.

Εκφράζεται ακόμη η προσδοκία για την “ανανέωση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας”.

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο τέλος υπενθυμίζει ότι “μέσα από την εμπειρία 130 ετών θα βρίσκεται στο πλευρό των γαλλικών εταιρειών σε όλη την επιχειρηματική τους πορεία στην Ελλάδα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε