Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Άτοκα και σε 60 δόσεις η εξόφληση για 700.000 επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Άτοκα και σε 60 δόσεις η εξόφληση για 700.000 επιχειρήσεις

Άτοκα θα γίνει τελικά η επιστροφή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην φιλολογία που ήθελε να δίνεται παράταση τριών ή τεσσάρων μηνών.

Να σημειωθεί ότι στην αρχική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, προβλεπόταν ότι η επιστροφή των ποσών θα γινόταν εντόκως, με βέβαια ιδιαίτερα χαμηλή την επιβάρυνση, κάτω του 1%. Ωστόσο με την νέα απόφαση δεν θα υπάρχει ούτε αυτή η επιβάρυνση. 

Ενίσχυση μέσα από τις επιστρεπτέες προκαταβολές είχαν λάβει περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επτά υπουργικών αποφάσεων που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στην ΑΑΔΕ να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. 

Η εξόφληση θα γίνει σε 60 άτοκες μηνιαίες, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 ενώ υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται έκπτωση 15%..

Το τελικό ποσό της ενίσχυσης που θα κληθούν να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι μειωμένο έως και 75% και θα εμφανιστεί στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

Παράλληλα δίνεται νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις