Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι δεν θα την επιστρέψουν όλη! Εξαγγελία Σκυλακάκη

συντάξεις

Μη επιστρεπτέο θα ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου λόγω κορονοϊού ή τοπικού lockdown ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα δώσει στις επιχειρήσεις αφενός ρευστότητα και αφετέρου θα αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.  

Απαντώντας σε  επίκαιρη ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε  πως «είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος όπως και  είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας».

Ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης πάντως τόνισε πως ακόμα «δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5 ίσως και 6 μήνες,  αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις