Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ζητά έκτακτο έλεγχο για τη Folli Follie

Folli Follie

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητεί από το δικαστήριο τη διενέργεια εκτάκτου ελέγχου στην Folli Follie, καθώς όπως τονίζει, η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και δεν προκύπτει καμία διασφάλιση ότι ανατέθηκε ο έλεγχος για το σύνολο των οικονομικών καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίασή αναφορικά με την Folli Follie και λαμβάνοντας υπόψη ότι η FFG:

α. δεν έχει έως σήμερα προσκομίσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σύνολο των στοιχείων που επανειλημμένα της έχουν ζητηθεί, ιδίως τα ταμειακά της διαθέσιμα της περιοχής Ασίας -Ειρηνικού και

β. προέβη στην υπογραφή σύμβασης ανάθεσης προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 με διεθνή ελεγκτική εταιρεία, διαδικασίες που δεν συνιστούν Έλεγχο σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου και ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία διασφάλιση, παρά τις σαφείς υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ανάθεση της διενέργειας ελέγχου επί του συνόλου των εν λόγω οικονομικών καταστάσεων,

αποφάσισε, μεταξύ άλλων ενεργειών, να υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση έκτακτου ελέγχου της FFG βάσει της περίπτωσης (β) της παρ. 1 του άρθρου 40 του κ.ν.2190/1920.

Επίσης η Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς:

  • Αποφάσισε την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας «Nissos Holding» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρείας «Κορρές».
  • Επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 50.000 ευρώ στην εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», λόγω μη ορθής και μη έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, κατά τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Intracom Telecom.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις