Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Επιχειρούμε ‘Εξω”: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης

“Επιχειρούμε ‘Εξω”: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης

Ανακοινώθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση «Επιχειρούμε Έξω» μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Μεσογείων 56 – Αθήνα, στο τηλ. 8011136300 και e-mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr.

Σε ποιους απευθύνεται

Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

  • έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας
  • διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις
  • παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά
  • αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

  • Υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), βάσει του σημείου 8.2.1 της αναλυτικής πρόσκλησης, θα γίνεται αποδεκτή μόνον κατόπιν σχετικής έγγραφης απαίτησης, από τον ΕΦΕΠΑΕ, και όχι κατά βούληση. Σε διαφορετική περίπτωση η υποβολή τους δεν θα λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση της πρότασης.
  • Επισημαίνεται ότι κάθε επισυναπτόμενο έγγραφο θα πρέπει να έχει χωρητικότητα μέχρι 10 ΜΒ.

Επισημάνσεις

  • Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ (18) μηνών από την αρχική δημοσίευσή της
  • Tο δικαιολογητικό με α/α 9 που αναφέρεται στο ΠΑΡAΡΤΗΜΑ VIII της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και συνιστά ΕΛΛΕΙΨΗ μετά από την ημερομηνία επίσημης έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων χρήσης του 2018 στο ΤΑΧΙS. 
    Μέχρι την ημερομηνία έναρξης του ΤΑΧΙS η μη υποβολή του συγκεκριμένου δικαιολογητικού θα συνιστά διευκρίνιση.

Δυνατότητα τρίτης αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση «Επιχειρούμε Έξω»

Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική φύση της Δράσης «Επιχειρούμε Έξω», σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των επιχειρήσεων αξιολογούνται άμεσα, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής και τρίτης αίτησης χρηματοδότησης, σε περίπτωση απόρριψης των προηγούμενων δύο αιτημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η δυνατότητα συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Τονίζουμε ότι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβάλλονται ταυτοχρόνως και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αλλιώς η πρόταση θα απορρίπτεται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις