Site icon NewsIT

ESM: Ώρα μηδέν για την υποδόση!

23.10.2017 | 19:08
υποδόση

Η υποδόση -δηλαδή ένα από τα πιο... καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας- και ο χρόνος εκταμίευσής της, δρομολογείται από τον ESM.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα εξετάσει στις 26 Οκτωβρίου το ζήτημα της αποδέσμευση για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Η ανακοίνωση του ESM για την υποδόση

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ESM αναφέρει ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο θα εξετάσει την αξιολόγηση των θεσμών σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας στο θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Μια ικανοποιητική αξιολόγηση, υπό τους όρους της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα ανοίξει το δρόμο για το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει την αποδέσμευση των 800 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του E.S.M.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουλίου το Δ.Σ. ενέκρινε την τρίτη δόση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Είχε ύψος 8.5 δισ. ευρώ. Ακόμη, την αποδέσμευση 7.7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ικανοποιημένος ο Τσίπρας

Παράλληλα, την πεποίθηση του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων του με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Αναλυτικά ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους:

– Κύριε πρόεδρε πώς πάμε με την αξιολόγηση;

«Όλα καλά, είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά».

– Ποτέ βλέπετε να κλείνουμε;

«Μου αρκεί που είμαστε εντός στόχων».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version