Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup: Τα “αγκάθια” για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ

Eurogroup: Τα “αγκάθια” για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει στο σημερινό Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα δύο βασικά προαπαιτούμενα που συνδέονται με το πρόγραμμα διάσωσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Από τα 110 προαπαιτούμενα, έχουν γίνει τα 108. Τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούν αφορούν το Ελληνικό και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μάλιστα, για το δεύτερο τονίζεται σε σχετικό report που έχει στην κατοχή του το Bloomberg πως έχει σημειωθεί σταδιακή πρόοδος, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά του.

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, θα επαληθευθεί και η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, 108 εκ των οποίων έχουν κλείσει.

Όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως κυβέρνηση και θεσμοί αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Η εκταμίευση της δόσης ακολουθεί αμέσως μετά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις