Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι διορισμοί στο Δημόσιο βάζουν σε κίνδυνο το Μνημόνιο

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι διορισμοί στο Δημόσιο βάζουν σε κίνδυνο το Μνημόνιο

Η πολιτικοποίηση στις προσλήψεις του Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το μέλλον του Μνημονίου προειδοποιούν την κυβέρνηση Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Αυστηρότατα μηνύματα στέλνουν κοινοτικοί αξιωματούχοι, ο ένας μετά τον άλλο, στην κυβέρνηση για τους διορισμούς στο Δημόσιο τομέα και ιδίως στη στελέχωση των διοικήσεων στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ευρωπαίος αξιωματούχος φοβάται ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή σε αυτές. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.
Ο άνθρωπος αυτός φέρνει σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέροντας ότι “60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν”.

Μάλιστα ένας άλλος κοινοτικός παράγοντας φέρεται να δηλώνει πως η τρόικα μπορεί να παρέμβει περισσότερο στους διορισμούς στις τράπεζες όπου έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά χρήματα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ο ίδιος προσθέτει στην Καθημερινή πως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Οι διαρροές αυτές από τις Βρυξέλλες έρχονται μετά το σχόλιο του Ντάισελμπλουμ στο τελευταίο Eurogroup πως ”η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει”.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε