Μακρο-οικονομία

FTI: 80.000 τουρίστες αναμένονταν στην Κρήτη μέσω του τουριστικού κολοσσού που χρεοκόπησε

Από 70.000 έως 80.000 τουρίστες αναμενόταν φέτος το καλοκαίρι στην Κρήτη μέσω του τουριστικού κολοσσού που χρεοκόπησε, (FTI Touristik, Γερμανία) σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (4.06.2024) στην ΕΡΤ, ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, γύρω στους 4.000 πελάτες – τουρίστες της FTI (Γερμανία) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των τουριστών έχει προπληρώσει, οι άλλοι καλύπτονται από την ασφάλεια.

Συνολικά, 7.500 πελάτες της FTI βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα.

Σε σχέση με τους 70.000 – 80.000 που είχαν κλείσει διακοπές στην Κρήτη μέσω της FTI, εκτιμάται από τον κ. Βλατάκη, πως η πλειονότητα τους δεν θα αλλάξει τον προγραμματισμό της για έλευση στο νησί.

Ο ίδιος εκτιμά πως δεν θα είναι τόσο μεγάλη η κρίση όσο ήταν εκείνη με την πτώχευση της Thomas Cook, αλλά παραδέχτηκε πως το πρόβλημα είναι πως κλονίζεται η εμπιστοσύνη στους tour operators.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΤΑΑ: Πρόγραμμα 6,8 εκατ. ευρώ για ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών και ΑμεΑ
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 120 κόμβους ψηφιακής ενδυνάμωσης σε όλους τους Δήμους για άτομα +65 ετών, καθώς και σε 80 αντίστοιχους κόμβους σε χώρους και δομές φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε ΑμεΑ
National flag of Greece and euro coins
Ανάπτυξη χωρίς εργασία; Όρια και Αντιφάσεις
Η Ετήσια Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το 2025 αποτυπώνει έναν κρίσιμο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας: την απόκλιση μεταξύ των ρυθμών μεγέθυνσης και της διανομής των ωφελημάτων της
Χρήστος Γούλας