Μακρο-οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων 400 εκατ. ευρώ

Την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία διάρκειας 13 εβδομάδων

Σε νέα έκδοση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ποσού 400 εκατ. ευρώ, με λήξη στις 10 Ιουλίου 2026, αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ. Η διάθεση θα γίνει σε άυλη μορφή και η τιμή θα καθοριστεί με βάση τη σταθμισμένη μέση τιμή των επιτυχουσών προσφορών (weighted average price).

Παράλληλα, οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό 15 χιλ. ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο.

Η περίοδος εγγραφών διαρκεί από Τρίτη 7 Απριλίου έως Πέμπτη 9 Απριλίου 2026. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά είναι η καταχώριση σε μερίδα του Σ.Α.Τ., διαδικασία που γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων με Αστυνομική Ταυτότητα και Α.Φ.Μ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα μπορούν να προμηθεύονται κρατικά χρεόγραφα (έντοκα ή ομόλογα) μέσω τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών, σύμφωνα με τις συνηθισμένες διαδικασίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα