Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Στασινός: Η ανθεκτικότητα των υποδομών είναι το σημείο που πρέπει να στοχεύσει η Πολιτεία με τη συνδρομή του ΤΕΕ

Στασινός: Η ανθεκτικότητα των υποδομών είναι το σημείο που πρέπει να στοχεύσει η Πολιτεία με τη συνδρομή του ΤΕΕ
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Στον τομέα των κτιρίων και των υποδομών, η ανθεκτικότητα απέναντι σε φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση, η συντήρηση και η ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος και των γερασμένων υποδομών είναι το σημείο που πρέπει πρώτα να στοχεύσει η Πολιτεία, με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη σημαντική νίκη του στις εκλογές του ΤΕΕ, προσθέτοντας ότι: «Στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα συντήρησης των κατασκευών, δίνοντας παράλληλη έμφαση στον προσεισμικό έλεγχο». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στο ΤΕΕ αναπτύσσεται ένα πληροφοριακό σύστημα με γεωχωρική αναφορά, όπου θα αποτυπωθούν από όλη τη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους φορείς, όλες οι δημόσιες υποδομές.

Συμπλήρωσε δε, ότι προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του Κλάδου είναι η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση των έργων που τρέχουν ήδη και αυτών που έχουν προγραμματιστεί.

Επιπλέον, ο κ. Στασινός τόνισε ότι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα από το ΤΕΕ, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορούν να αποτελέσουν πλέον το βασικό εργαλείο αποτύπωσης του αστικού – και όχι μόνο – περιβάλλοντος της χώρας που θα μας λύσει τα χέρια σε παθογένειες δεκαετιών,εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε 4-5 χρόνια θα έχει αλλάξει συνολικά η χώρα σε κάθε θέμα που αφορά τα ακίνητα.

Σχολιάζοντας τη σημαντική πρόσφατη νίκη της παράταξης ΔΚΜ της οποίας βρίσκεται επικεφαλής σχολίασε, ότι: «Αποτελεί δικαίωση για την προσπάθεια που κάναμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους μηχανικούς, για αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ, για μια πιο σύγχρονη, πράσινη, ψηφιακή Ελλάδα με κινητήρια δύναμη τους Έλληνες Μηχανικούς».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις