Μακρο-οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Στο «Ελλάδα 2.0» η αποκατάσταση προβλήτα του λιμανιού στο Λακκί Λέρου ύψους 800.000 ευρώ

Στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» του Ταμείου Ανάκαμψης, εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης του λιμανιού Λακκίου στη Λέρο όπου σε αυτόν προσεγγίζουν επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος.

Με την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα των υποσκαφών του λιμανιού που παρατηρήθηκαν και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε πεζούς και οχήματα που κινούνται επί της ανωδομής καθώς και για τα σκάφη που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού έχει προγραμματίσει και υλοποιεί κρίσιμες παρεμβάσεις σε λιμένες, αξιοποιώντας ενωσιακούς πόρους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και του ΕΣΠΑ 2021-2027. Ειδικότερα για το Λακκί της Λέρου έχει προβλεφθεί και το έργο επέκτασης του κεντρικού προβλήτα του λιμένα προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στις νέες οικοδομές και όχι στα κλειστά ακίνητα βλέπουν οι τράπεζες φως στο τούνελ της στεγαστικής κρίσης
Pηγές του newsit.gr από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν πως το νούμερο, το οποίο «παίζει» στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με τα κλειστά ακίνητα και συγκεκριμένα τα 300.000 είναι το ίδιο εδώ και 30 χρόνια
Στις νέες οικοδομές και όχι στα κλειστά ακίνητα βλέπουν οι τράπεζες φως στο τούνελ της στεγαστικής κρίσης
Πρώτο μακροχρόνιο συμβόλαιο LNG στην Ελλάδα μεταξύ Venture Global και ΔΕΠΑ – AKTOR για τον Κάθετο Διάδρομο
Να σημειωθεί ότι οι δύο ελληνικοί όμιλοι προχώρησαν πρόσφατα στη σύσταση της κοινής εταιρείας ATLANTIC – SEE LNG TRADE με αντικείμενο την εισαγωγή και μεταφορά LNG στη χώρα μας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 112