Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Folli Follie: Νομικές ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της εταιρείας

Folli Follie

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την Folli Follie Group. Μετά από Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Capital.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προχωρήσει στην κατάθεση έγκλησης – μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση θα κατατεθεί για “μη παροχή αιτούμενων στοιχείων” από την εταιρεία καθώς και “παρεμπόδιση ελέγχου”. Ήδη την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έκανε δεκτό το αίτημα της εατορίας για αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής της FFG. Έκανε μάλιστα λόγο σε ανακοίνωσή της για “αδυναμία της εισηγμένης εταιρείας να παράσχει στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις”.

Η έγκληση θα κατατεθεί σύμφωνα με το Ν 1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο αναφέρει ότι: “Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές”.

Folli Follie

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το το fund QCM στις αρχές Μαΐου κατηγόρησε τη Folli Follie για δημοσιοποίηση πλαστών οικονομικών στοιχείων. Το Quintessential Capital Management σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αναστολή διαπραγμάτευσης της Folli Follie και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα  αναφέρει «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει νίκη. Όμως, ο επικεφαλής του fund διαλύει στην κυριολεξία τη φήμη της εταιρείας και της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς χαρακτηρίζει την εταιρεία τους «σάπιο μήλο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις