Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Φωτοβολταϊκά με το κλειδί στο χέρι” από την Protergia της Mytilineos

“Φωτοβολταϊκά με το κλειδί στο χέρι” από την Protergia της Mytilineos

Μία νέα «πράσινη» υπηρεσία λανσάρει η Protergia, ένα «προσωπικό» φωτοβολταϊκό σύστημα, με το κλειδί στο χέρι, που εξασφαλίζει όχι μόνο μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλά και εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ρεύματος

Η υπηρεσία ενεργειακoύ συμψηφισμού – Net Metering, που λανσάρει η θυγατρική του ομίλου Mytilineos, με εξειδίκευση στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, «μεταμορφώνει» σπίτια και καταστήματα σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και τους ενοίκους τους σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, με το οικονομικό όφελος που προκύπτει, να αποτυπώνεται στον λογαριασμό του ρεύματος

Μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πανέλων στο ακίνητο, πραγματοποιείται συμψηφισμός της ενέργειας που παράγεται από το σύστημα, με την ενέργεια που καταναλώνεται από την εγκατάσταση.

Τα οφέλη που προκύπτουν εστιάζουν στα εξής: Εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ρεύματος, Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης και Μετατροπή της εγκατάστασης σε «πράσινη», ενώ άμεση είναι η απόσβεση της επένδυσης σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Να σημειωθεί, ότι μέσω της υπηρεσίας ικανοποιούνται όλα τα στάδια της διαδικασίας για τη θέση του συστήματος σε λειτουργία: ενεργειακή ανάλυση του ακινήτου, σχεδιασμός, μελέτη και εγκατάσταση του συστήματος των πανέλων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας παγκοσμίως, συνεχής και έγκαιρη τεχνική υποστήριξη.

Όσον αφορά τον όμιλο Mytilineos, κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 2,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 3.600 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις