Οικονομία

FT: Η Rotschild θα είναι ο νέος σύμβουλος της Ελλάδας για το χρέος

Η Ελλάδα σκοπεύει να ορίσει την Rotschild στην θέση της Lazard ως σύμβουλο για τα χρέη της την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ξεπαγώσει τις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι FT.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν τον ορισμό της Rotschild πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου το οποίο και έχει χαρακτηρισθεί ως η τελευταία προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκλογές στις χώρες τους.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει φρέσκο χρήμα από τους δανειστές, δεν θα μπορέσει να κάνει τις πληρωμές των 7 δις αυτό τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το σχέδιο η Rotschild θα παρέχει συμβουλές σχετικά με το ζήτημα του χρέους, θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θα βοηθήσει την ελλάδα να βγει στις αγορές ομολόγων.

Η Rotschild αναμένεται να πάρει μπόνους αν η Ελλάδα βγει στις αγορές, είπαν στους FT άτομα με γνώση του θέματος. Η συμμετοχή της Lazard στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 – τότε ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία – έδωσε κέρδη στην τράπεζα 25 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ «χτυπούν» θυγατρικές εταιρειών που έχουν υποστεί κυρώσεις, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας
Οι θυγατρικές που ανήκουν τουλάχιστον κατά 50% σε εταιρείες που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα θα αντιμετωπίσουν πλέον τους ίδιους περιορισμούς με τις μητρικές τους εταιρείες που έχουν υποστεί κυρώσεις
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Όλο το σχέδιο αξιοποίησης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ υπέρ της Ουκρανίας
Η ΕΕ σκοπεύει να εκδώσει άτοκα ομόλογα ύψους 140 δισ. ευρώ και να τα αγοράσει με τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που έχουν παγώσει, σύμφωνα με την Handelsblatt
Graph of the ruble exchange rate against the background of the Russian flag and paper banknotes. Political and economic component of the country.
Στουρνάρας: Το ευρωσύστημα είναι έτοιμο για να επιταχυνθεί η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ
Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι στοχεύει στην ενίσχυση της νομισματικής κυριαρχίας στα μέσα λιανικών πληρωμών, μειώνοντας την εξάρτηση από σχήματα και παρόχους εκτός της ευρωζώνης
Ο Γιάννης Στουρνάρας