Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο υποχωρούν σημαντικά

Φυσικό αέριο

Έντονα πτωτικά κινούνται από το πρωί οι διεθνείς τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο μετά τις χθεσινές παρεμβάσεις από Ρωσία και ΗΠΑ.

Οι επενδυτές δείχνουν επί του παρόντος να ηρεμούν κάτι που στέλνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά τα υψηλά αρκετών μηνών που είδαν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 23%, στα 91 ευρώ ανά μεγαβατώρα – είναι χαμηλότερα από το υψηλό της Τετάρτης αλλά απέχει πολύ από τα 18 που βρισκόταν πριν από έξι μήνες.

Την ίδια ώρα σημαντική υποχώρηση πάνω από 2% κάνουν για τις τιμές του πετρελαίου, αφότου χτύπησαν υψηλό πολλών ετών την Τετάρτη, καθώς αυξήθηκαν αναπάντεχα τα αποθέματα των ΗΠΑ – κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης για μέτρια πτώση κατά 418.000 βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Το αμερικανικό αργό χάνει 3% και φτάνει στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent με πτώση 2,4% βρίσκεται στα 79,15 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Ενέργειας JenniferGranholm είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις