Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ. Καντώρος, CEO Interamerican: «Η ψηφιακή τεχνολογία μοχλός ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου»

Γ. Καντώρος, CEO Interamerican:  «Η ψηφιακή τεχνολογία μοχλός ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου»

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο ασφαλιστικός κλάδος, καθώς η αναπτυξιακή του πορεία, είναι στενά συνδεδεμένη με την ψηφιακή τεχνολογία.  Για την ψηφιακή ανάπτυξη, ωστόσο, απαιτούνται επενδύσεις, σε τεχνολογία και σε ανθρώπινους πόρους. Πρόκειται για μήνυμα που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican κ. Γιάννης Καντώρος σε ομιλία του στο InvestGR Forum για τις ξένες επενδύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καντώρος στις επενδύσεις της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τονίζοντας ότι η αναπτυξιακή δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου θα σηματοδοτηθεί καθοριστικά από την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. «Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Interamerican, από την οργάνωση και τις λειτουργίες μέχρι τη σχέση με τον πελάτη, στηρίζεται στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Νέος τρόπος εργασίας με αιχμή τις ψηφιακές δεξιότητες, εκθετική αξιοποίηση των big data, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και νέες μέθοδοι διανομής. Όλα αυτά δημιουργούν μια νέα εμπειρία ασφάλισης και αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης στον οργανισμό μας με μοχλό την ψηφιακή τεχνολογία» υπογράμμισε, παρατηρώντας ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τις διαστάσεις για το ψηφιακό μέλλον, φέρνοντας το ακόμη πιο κοντά.

Στη συνέχεια, ο κ. Καντώρος σχολίασε τη διαφορετική ταχύτητα της ψηφιακής προσαρμογής μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μολονότι τα όλο και πιο σύνθετα κανονιστικά πλαίσια, αλλά και η περισσότερο πληροφορημένη νέα γενιά ασφαλιζομένων δημιουργούν νέες συνθήκες υψηλών απαιτήσεων για ψηφιακό εκσυγχρονισμό, οι ταχύτητες του μετασχηματισμού των εταιρειών στην ασφαλιστική αγορά δεν είναι ίδιες. Προβάδισμα έχουν οι εταιρείες που συνδέουν τον μετασχηματισμό τους, παράλληλα, με επενδύσεις σε ψηφιακή καινοτομία και σε ανθρώπινους πόρους πιο έτοιμους για τη νέα ψηφιακή εποχή, παρακολουθώντας τις τάσεις».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της Interamerican τόνισε πως η ασφαλιστική βιομηχανία αλλάζει δυναμικά, καθώς δημιουργείται μια μεγάλη αγορά όπου καταλύονται τα παραδοσιακά όρια. Όπως είπε: Ο μόνος τρόπος για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων είναι να στραφούν σε μια διαφορετική προσέγγιση του πελάτη, διευρύνοντας την παρέμβασή τους στην καθημερινότητά του, ώστε να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του και να του προσφέρουν συνεχώς περισσότερα. Αυτή η επιλογή προϋποθέτει εισαγωγή στον νέο ψηφιακό κόσμο με βιώσιμο σχεδιασμό, συνεργασίες και επενδύσεις σε καινοτόμες ιδέες και ψηφιακές υποδομές. Στον δικό μας οργανισμό είμαστε κατά τα τελευταία χρόνια μέσα σε αυτή την άσκηση εντατικά, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα στους τομείς ασφάλισης της υγείας και του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα με το business, δίνουμε χώρο στην έρευνα, στα οικοσυστήματα υπηρεσιών και σε σύγχρονες μεθοδολογίες ευελιξίας και αυτοματισμών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις