Οικονομία

Γαλλία και Γερμανία πέτυχαν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης

Δύο καλά νέα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η πρώτη που απειλείται από την ύφεση μπορεί να τρέφει ελπίδες ότι θα ξεφύγει, αφού τα στοιχεία για την ανάπτυξη έδειξαν ότι η Γαλλία και η Γερμανία είχαν καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στο σκέλος της ανάπτυξης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρώτη πέτυχε ανάπτυξη 0,3%, υψηλότερη από τις προβλέψεις που στην καλύτερη περίπτωση έκαναν λόγο για 0,2%, ενώ η Γερμανία ξέφυγε από την αναμενόμενη ύφεση αφού η οικονομία της αυξήθηκε με ρυθμό έστω 0,1%.

Τα νέα είναι καλά για την Ελλάδα για τι όσο καλύτερα πηγαίνει η ευρωπαϊκή οικονομία τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει καλύτερα και η ελληνική χάρη στην αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, ενώ και γενικότερα το καλό κλίμα λειτουργεί ευεργετικά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Eurogroup: «Φρένο» σε νέα δημοσιονομική χαλάρωση εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης – Πίεση για «προσαρμογή» το 2027
Οι υπουργοί Οικονομικών εγκρίνουν ήπια επεκτατική πολιτική μόνο για το 2026, ζητούν τήρηση των ορίων δαπανών και προαναγγέλλουν πρόσθετα μέτρα προσαρμογής για όσες χώρες κινδυνεύουν να ξεφύγουν
Συνεδρίαση του Eurogroup