Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιούνκερ: Η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα

Γιούνκερ: Η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα

“Δεν βλέπω λόγο να μην επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες”, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

“Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, επειδή διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες, στο θέμα της αποτίμησης των στοιχείων που δόθηκαν από την ελληνική πλευρά”, είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

“Απ’ ό,τι πληροφορούμαι τώρα έχει ήδη επιτευχθεί μία σύγκλιση θέσεων πάνω σ’ αυτό το θέμα και δεν βλέπω το λόγο, γιατί να μην επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα της επόμενες μέρες”, συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά με το αν θεωρεί βέβαιη την εκταμίευση της 6ης δόσης, της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε: “Εφόσον οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα ολοκληρωθούν με επιτυχία και γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκε ότι θα ληφθούν, η 6η δόση θα πρέπει λογικά να εκταμιευθεί”.

Ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται διοικητική αρωγή από τα κράτη-μέλη, προκειμένου να προχωρήσει στις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίσει την απαραίτητη συλλογή φόρων . Παράλληλα διευκρίνισε ότι το σχετικό σχέδιο διοικητικής αρωγής προς τη χώρα αποφασίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου και προς την πλήρη εφαρμογή του βαδίζουμε τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σίριαλ της “μετρολογίας” συνεχίζεται! “Μαχαίρι” στις φοροαπαλλαγές και αναδρομικά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ

Έλεος! Θέλουν να βάλουν εισφορά σε εισοδήματα 450ευρώ/μήνα!

Κόβονται φοροαπαλλαγές, αλλάζει η φορολογία ακινήτων

Κόβονται οι φοροαπαλλαγές με βάση το εισόδημα και την περιουσία – Τέλος οι φοροαπαλλαγές και για δαπάνες

Η δημοσιογράφος που προκάλεσε δυσφορία στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε