Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Grexit βλέπει ο Μοσκοβισί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βλέπει εμπλοκή, κίνδυνο Grexit και συνιστά ψυχραιμία ο ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Κανείς δεν χρησιμοποιεί τώρα τελευταία τον όρο Grexit, όμως τον θυμήθηκε ο Επίτροπος αμέσως μετά την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει δυο νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό, χωρίς να υπάρχει συμφωνία.
Κάπου εδώ και με δεδομένη τη διαφωνία του ΔΝΤ ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde κάλεσε τις δύο πλευρές να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι βλέπει ρήξη.
Πάντως ο επίτροπος λέει πως εκτιμά ότι θα αποφευχθεί το Grexit, παρά την εμπλοκή που έχει ανακύψει στη διαπραγμάτευση.
Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο τόσο στη φορολογία, όσο και στο ασφαλιστικό, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις», παρ’ ότι δεν έχει «κλείσει» η συμφωνία. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αποτελεί μία καλή ευκαιρία, προκειμένου να συζητηθούν η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και το θέμα του χρέους.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε