Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Hines: Ποιοι είναι οι Αμερικανοί που αγοράζουν ξενοδοχεία κι εμπορικά κέντρα

ξενοδοχεία
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες της Cyan Group of Hotels στην Κρήτη, συμφερόντων της οικογένειας του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, απέκτησε πρόσφατα, η Hines. Την ίδια στιγμή, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται για να λειτουργήσει το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο Gazi Outlet στον Ταύρο κι ένα ακόμη Leroy Merlin στον Κηφισό.

Η Hines και τα ηχηρά deals!

Με τη νέα συμφωνία, η Hines απέκτησε, έναντι 61 εκατ. ευρώ, τις ξενοδοχειακές μονάδες Apollonia Beach Resort & Spa, Santa Marina και Sitia Beach City Resort & Spa, στην Κρήτη,  ολοκληρώνοντας έτσι, ένα ακόμη πετυχημένο deal και συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των εξαγορών, στο ελληνικό real estate.  Μάλιστα, η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών μηνών και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός όμιλος σχεδιάζει τώρα επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ, για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων.  H  Cyan Group of Hotels  αποτελεί μια οικογενειακή εταιρία που δραστηριοποιείται  από το 1977 στον χώρο του τουρισμού, συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια παρουσίας στον χώρο.

Click4more: Έλληνες εφοπλιστές: Με 5.000 πλοία, κατακτούν τις «θάλασσες» -Τι αλλάζει στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία

Από την πλευρά τους οι Αμερικάνοι, με την απόκτηση των τριών ξενοδοχείων, κάνουν ένα ακόμη επενδυτικό βήμα στη ελληνική αγορά, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε προηγηθεί η απόκτηση του εμπορικού κέντρου Athens Heart, που θα μετατραπεί σε εκπτωτικό κέντρο και η εξαγορά της έκτασης των 24 στρεμμάτων στον Κηφισό, όπου θα ανεγερθεί ένα κατάστημα Leroy Merlin.

Η μία εξαγορά μετά την άλλη από την Hines

Όσον αφορά τη Hines, «συστήθηκε» στη χώρα μας το 2014, αποκτώντας σταδιακά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.   Με επικεφαλής τον Πολ Γομόπουλο, η εταιρεία αναζητεί ευκαιρίες στο real estate. Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με την Henderson Park απέκτησαν σε πλειστηριασμό το κτίριο που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Athens Ledra, έναντι 33 εκατ. ευρώ.  Το κτίριο σήμερα φιλοξενεί το Grand Hyatt Athens. 

Ακολούθησε, η εξαγορά από την Black Rock Real Estate, της έκτασης που προοριζόταγια να αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens. H Hines κατέβαλε 7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την έκταση, όπου τα νέα σχέδια τώρα προβλέπουν την ανάπτυξη ενός καταστήματος της γαλλικής αλυσίδας Leroy Merlin.  Μάλιστα, η Hines έχει αναθέσει το κατασκευαστικό έργο στην Άκτωρ, ενώ το σύνολο της επένδυσης για την κατασκευή κτηρίου 12.000 τετραγωνικών μέτρων και την κατάλληλη διαμόρφωση του καταστήματος τοποθετείται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Και… Athens Heart από την Hines

Πρόσφατα, επίσης, στο χαρτοφυλάκιο της, η Hines πρόσθεσε το εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο, που έχει αναπτύξει η Pasal Development.  Σύντομα, σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα, θα υλοποιηθούν επενδύσεις, για τη μετατροπή του σε εκπτωτικό κέντρο που θα φέρει την επωνυμία Gazi Outlet, ενώ προβλέπεται και η προσθήκη κινηματογραφικών αιθουσών.  Υπενθυμίζεται, ότι από τη μεταβίβαση του εν λόγω εμπορικού κέντρου στη Hines, η Pasal Development απαλλάχθηκε από την υποχρέωση της αποπληρωμής του ομολογιακού δανείου που είχε εκδώσει το 2010 η Εθνική Τράπεζα προς την θυγατρική της εταιρεία, Doreco.   Για το προσεχές διάστημα, πληροφορίες της αγοράς, αναφέρουν, ότι το επενδυτικό σερί της Hines θα συνεχιστεί και μάλιστα η επόμενη εξαγορά δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις