Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Douleutaras δρομολογεί διεθνή καριέρα με τη συνδρομή του Olympia Group

Η Douleutaras δρομολογεί διεθνή καριέρα με τη συνδρομή του Olympia Group

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην καινοτόμα και νεοφυή επιχείρηση Douleutaras ρίχνει o όμιλος Olympia. Συμμετέχει ως βασικός επενδυτής στο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ κι ετοιμάζεται να συνδράμει στην επέκταση της σε νέες διεθνείς αγορές, ως «EasyHero». Στα σχέδια της πλατφόρμας ανεύρεσης τεχνιτών κι επαγγελματιών, περιλαμβάνονται ακόμα, η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων στην υφιστάμενη πλατφόρμα, καθώς και στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αρωγός στο «ταξίδι» της Douleutaras στο εξωτερικό θα είναι η Olympia, η οποία επέλεξε να επενδύσει στην ανερχόμενη πλατφόρμα, επιλέγοντάς την, μέσα από το οικοσύστημα των εγχώριων scale up εταιρειών. Βασικά κριτήρια αποτέλεσαν οι κοινές αξίες που διακατέχουν τις δύο εταιρείες, «το πάθος και το όραμα», όπως τονίζει ο Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος του Olympia Group.

Ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς.

Η πλατφόρμα του Douleutaras μπήκε στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών και έδωσε μια πρωτοποριακή λύση. Μέσα σε πέντε χρόνια άλλαξε τα δεδομένα, αναπτύσσοντας ένα σημαντικό οικοσύστημα, που αριθμεί πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι και έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έως τώρα έχει διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Οι επενδύσεις στην καινοτομία και την νεοφυή επιχειρηματικότητα αποτελούν πάγια στρατηγική του ομίλου Olympia.  Το ελληνικό οικοσύστημα των startups υπάρχει μεν, αλλά έχει έλλειψη εμπειρίας, στελεχών και πρόβλημα χρηματοδότησης. Ως αποτέλεσμα, μεσαίες εγχώριες επιχειρήσεις καινοτομίας με 50-500 εργαζόμενους υπάρχουν πολύ λίγες, εξαιτίας της καθυστέρησης του συστήματος των νεοφυών από όπου προέρχονται.

Πριν από μερικούς μήνες η έκθεση της επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υπό τον Νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, κατέγραψε τις αδυναμίες του εγχώριου επιχειρηματικού συστήματος καινοτομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το συμπέρασμα ήταν πως καινοτόμες ιδέες υπάρχουν, αλλά οι βάσεις τους δεν είναι γερές ώστε να μετεξελιχθούν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Αυτή η εικόνα ανατρέπεται όταν υπάρχει μια πρωτοπόρα ιδέα και η υλοποίησή της έχει ήδη απτά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να προσελκύει -ως χρηματοδότες και επενδυτές- κάποια από τα πιο ισχυρά ονόματα του επιχειρείν. Αυτό το «πάντρεμα» δεν προσφέρει μόνο τα απαραίτητα κεφάλαια σε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια, αλλά και τη γνώση και εμπειρία που κουβαλούν επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως είναι το Olympia Group.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις