Σύμφωνα με δήλωση ανώτερου Έλληνα αξιωματούχου στους Financial Times η κυβέρνηση χρειάζεται επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, για να αποφύγει καθυστερήσεις σε κάποιες πληρωμές μισθών και συντάξεων, ενώ ταυτόχρονα πιέζει τα ασφαλιστικά ταμεία να παραδώσουν τις καταθέσεις τους.
Μία δήλωση βόμβα ανώτερου Έλληνα αξιωματούχου ”φιλοξενούν” σήμερα οι Financial Times.
Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να αποκαλύπτει πως η χώρα μας αναζητεί 1,5 δισ. ευρώ εως το τέλος Μαρτίου για να μην καθυστερήσει κάποιες πληρωμών μισθών και συντάξεων.
Μάλιστα στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως ”η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης να παραδώσουν άμεσα τις καταθέσεις τους, ποσά εκατοντάδων εκατ. ευρώ”.
Όμως στο κείμενο αναφέρεται πως ο Γ. Βαρουφάκης επιμένει πως η χώρα διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για να πληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της τον Μάρτιο, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί πως μπορεί να ανασταλούν οι πληρωμές στους προμηθευτές του Δημοσίου όπως και οι επιστροφές ΦΠΑ.
“Η Ελλάδα θα έχει μια ανάπαυλα τον Απρίλιο, όταν θα έχει να εξυπηρετήσει μόνο 600 εκατ. ευρώ τόκων προς το ΔΝΤ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η αριστερή κυβέρνηση μπορεί να έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να εκταμιεύσει μέρος των 7,2 δισεκ. ευρώ της δόσης του δανείου που παρακρατούνται από την ΕΕ μέχρι η Ελλάδα να ολοκληρώσει την τρέχουσα αξιολόγηση” αναφέρεται στο δημοσίευμα.