Site icon NewsIT

Η Ελληνική Πρωτοβουλία απονέμει βραβεία αξίας $250.000 σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

29.12.2020 | 22:15
Η Ελληνική Πρωτοβουλία απονέμει βραβεία αξίας $250.000 σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Σε 14 εταιρείες που δημιουργούν αξία και θετικό αντίκτυπο για το κοινωνικό σύνολο απονεμήθηκαν τα πρώτα ετήσια βραβεία Venture Impact Awards.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν με $30.000 είναι: 

-Η Wise Greece, που, όπως περιέγραψε η ιδρυτής Μελίνα Ταπραντζή, υποστηρίζει 100 μικρούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ενώ βοηθά ταυτόχρονα ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με προϊόντα που δωρίζονται από τους αγρότες σε κοινωνικές κουζίνες.

– Η Εναλεία, η οποία, σύμφωνα με το Συνιδρυτή και Διαχειριστή Λευτέρη Αραπάκη, καθαρίζει τη Μεσόγειο μέσω ενός δικτύου 700 ψαράδων που συλλέγουν ανακυκλώσιμα πλαστικά, τα οποία μετατρέπονται σε νέα προϊόντα.

-Επίσης, το Proud Farm, μια ομάδα νεαρών, κυρίως, αγροτών που, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, Νικόλαος Κολτσίδας, παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον, τα ζώα και την κοινωνία.

Βραβεία $20.000 έλαβαν: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Staramaki, που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Στέφανο Καμπέρη. H 3S School Synergy Snacks που παράγει ποιοτικά σνακ, δημιουργώντας ευκαιρίες εργασίας για άτομα με αναπηρίες, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Έφη Χρυσού. Το Impact Hub που εκπροσωπήθηκε από την Community Manager Έλενα Λάμπρου, η Solmeyea, μια υβριδική εταιρεία που συνδυάζει την αγροτεχνολογία με τη βιοτεχνολογία, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλη Στενό και, τέλος, τη PHEE, που εκπροσωπήθηκε από τον Ιδρυτή, Σταύρο Τσομπανίδη.

Η Τρίτη βαθμίδα των βραβείων αξίας $10.000 περιλάμβανε τη Stevia Hellas που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Σταμάτη, την AFI, η οποία παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων, όπως ανέφερε ο Μιχαήλ Αντώνογλου, την Apiceuticals, που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Ρουμελιώτη, τη  Recytrust που εκπροσωπήθηκε από το Γιώργο Στέγγο, την Incommon, που εκπροσωπήθηκε από τη Μαρία Αγγελίδου και, τέλος, την Elektronio  Wheels, εκπροσωπούμενη από την Άννα Χλιούρα.

Τα ετήσια Venture Impact Awards (VIA) παρουσίασε για πρώτη φορά διαδικτυακά η Ελληνική Πρωτοβουλία στις 17 Δεκεμβρίου.  Τα χρηματικά έπαθλα των 250.000$ δόθηκαν σε νέες επιχειρήσεις που συνδυάζουν την εμπορική επιτυχία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το φιλανθρωπικό έργο, βοηθώντας ανθρώπους στην Ελλάδα. Τα βραβεία δημιουργήθηκαν από το THI με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles C. Condes.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version