Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Η ιδεολογική βλακεία “σκοτώνει” τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η ιδεολογική βλακεία “σκοτώνει” τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Όταν ο Φράνσις Φουκουγιάμα κήρυττε, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, το τέλος της ιστορίας, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν και για το τέλος της ιδεολογίας.

Λογάριασαν όμως χωρίς τους αγκυλωμένους ιδεολογικά γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Οι ποτισμένοι μέχρι το διανοητικό τους μεδούλι με το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, αρνούνται να κάνουν ένα βήμα παραδίπλα και να αντικρίσουν την πραγματικότητα χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς της ιδεολογίας τους.
Ως άλλοι πιστοί φρουροί της «στρογγυλής τραπέζης» απαντούν με ένα ξερό όχι σε κάθε πρόταση, ιδέα, σχέδιο που παρεκκλίνει από τα νεοφιλελεύθερα άγια των αγίων.

Το διαπιστώσαμε άλλη μία φορά ακούγοντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης στη ΔΕΘ.
Στην πολύ λογική, ορθολογική οικονομικά και έξυπνη πρόταση της επιδότησης του επιτοκίου των δανείων επιχειρήσεων ώστε να αποτραπεί το «λουκέτο» η απάντηση ήταν αρνητική, γιατί δήθεν παραβιάζονται οι κανονισμοί της Ε.Ε.

Δείτε τον παραλογισμό που υπηρετούν οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών στο όνομα της ιδεολογικής Ορθοδοξίας.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε να επιδοτηθεί το επιτόκιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για να μην κλείσουν 100.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, παράγουν το 7% του ΑΕΠ και κάνουν το 5% των εξαγωγών, εξαιτίας του βάρους της εξυπηρέτησης των δανείων.
Οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες απάντησαν όχι να κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις και με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων.

Ο τέμπορα ο μόρες, αν αυτό δεν είναι η κορωνίδα της βλακείας και της ιδεολογικής ανοησίας τότε οι λέξεις έχασαν το νόημά τους.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δένδιας ανέφεραν στη ΔΕΘ ότι συμπήχθηκαν ισχυρές συμμαχίες και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο που θα ανατρέπουν το όχι. Πολύ σωστά.

Όμως, δεν πρέπει να παραμείνουν σε αυτό. Οφείλουν να προωθήσουν στους συμμάχους την ιδέα της μεταρρύθμισης στην Ε.Ε. ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων. Να παραμεριστεί η θρησκοληπτικού τύπου προσήλωση στους κανονισμούς και να υιοθετηθεί η ποιο ανοιχτή, έξυπνη και λογική αντιμετώπιση των ζητημάτων από τα όργανα των Βρυξελλών.

Αλλιώς στο όνομα της καθαρότητας της ιδεολογίας και των κανονισμών θα ζούμε τραγωδίες και θα μετράμε απώλειες στα ερείπια των οικονομιών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε