Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κίνα εξετάζει πακέτο διάσωσης 278 δισ. ευρώ για τη διάσωση της χρηματιστηριακής αγοράς

Η Κίνα εξετάζει πακέτο διάσωσης 278 δισ. ευρώ για τη διάσωση της χρηματιστηριακής αγοράς

Οι αρχές της Κίνας εξετάζουν μια δέσμη μέτρων για τη σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς που καταρρέει, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, μετά τις προηγούμενες προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των επενδυτών που απέτυχαν και ώθησαν τον πρωθυπουργό Li Qiang να ζητήσει “δυναμικά” μέτρα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας επιδιώκουν να κινητοποιήσουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια γουάν (278 δισεκατομμύρια δολάρια), κυρίως από τους υπεράκτιους λογαριασμούς των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, ως μέρος ενός ταμείου σταθεροποίησης για την αγορά μετοχών στην ξηρά μέσω της σύνδεσης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ένα ιδιωτικό θέμα.

Το πακέτο διάσωσης του χρηματιστηρίου της Κίνας θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση του κλίματος βραχυπρόθεσμα, λένε οι συμμετέχοντες στην αγορά, αν και αμφισβητούν πόσο εύκολη θα είναι η εφαρμογή του, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν να πέφτουν, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί περισσότερο από 6% από την αρχή του έτους.

Τα παράγωγα Snowball, τα οποία προκαλούν απώλειες κάτω από ορισμένα επίπεδα σε ορισμένους δείκτες, μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις