Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ισπανία: H Νάντια Καλβίνο αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το 2024

Ισπανία: H Νάντια Καλβίνο αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το 2024
Φωτογραφία-Reuters

Επιλέχθηκε για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβει την προεδρία της  από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο Γερμανός Βέρνερ Χόγιερ, ολοκληρώνει τη θητεία του στο τέλος του έτους, έπειτα από δύο εξαετείς θητείες.

Την είδηση ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Βανσάν Βαν Πέντεγκεμ, που ηγείται των συζητήσεων μεταξύ των κρατών μελών: «Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφωνούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Νάντια Καλβίνο. Η ΕΤΕπ αποτελεί βασικό μέσο για την επίτευξη των στόχων πολιτικής της ΕΕ. Η Νάντια Καλβίνο διαθέτει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη διαχείριση της μεγαλύτερης πολυμερούς τράπεζας στον κόσμο, διοχετεύοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις και υποστηρίζοντας επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης».

Ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε: “Συγχαρητήρια Νάντια Καλβίνο για την υποστήριξη από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβεις την προεδρία της ΕΤΕπ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί σου στο νέο σου ρόλο για να φέρεις τις επενδύσεις που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις