Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καλή χρονιά με… αποκρατικοποιήσεις! Πότε ξεκινούν οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ, λιμάνια και “Ελ. Βενιζέλος”

Καλή χρονιά με… αποκρατικοποιήσεις! Πότε ξεκινούν οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ, λιμάνια και “Ελ. Βενιζέλος”

Με την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για το 2020, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ μέσα στο νέο έτος θα ξεκινήσουν επίσης, οι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά λιμάνια, τις μαρίνες της Καλαμαριάς (Αρετσού), της Ρόδου, τη Ζακύνθου και του Αργοστολίου.

Στο αμέσως προσεχώς διάστημα αναμένεται ακόμα να αξιοποιηθούν, οι Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, ενώ μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν τα επενδυτικά σχήματα που θα προχωρήσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Άρης Ξενόφος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Μεταφέροντας, επίσης, το κλίμα που επικράτησε στο πρόσφατο συνέδριο Capital Link στη Νέα Υόρκη, όπου μετείχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου κ. Ριχάρδο Λαμπίρη, ο κ. Ξενόφος, τόνισε ότι το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς της ενέργειας των υποδομών και των ακινήτων.

Ειδικά για τη ΔΕΠΑ Υποδομών ο ίδιος εκτιμά, ότι θα προσελκύσει αρκετά σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από στρατηγικούς επενδυτές όσο και από επενδυτικά funds, τα οποία επενδύουν στο χώρο των υποδομών.  Όπως ανέφερε «Πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο, επειδή είναι ρυθμιζόμενο, δίνει και μια ασφάλεια ως προς το προσδοκώμενο έσοδο και το αποτέλεσμα. Αυτό προσφέρει και μια ευχέρεια στους επενδυτές να μπορούν να αποτιμήσουν τον κίνδυνο και να προσέλθουν με καλά τιμήματα στο τέλος της μέρας».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις