Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Στο σφυρί θα βγαίνουν τα ακίνητα όσων χρωστούν στο Δημόσιο ή εκείνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν τις δηλώνουν.

Ήδη έχουν γίνει οι διασταυρώσεις στοιχείων περίπου 26.000 φορολογούμενων που χρωστούν συνολικά 520 εκατομμύρια ευρώ ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και οι οποίο έχουν δηλώσει στην εφορία ακίνητα αξίας άνω των πέντε δισεκατομμυρίων!
Το υπουργείο έκανε διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο με σκοπό να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για να εξασφαλιστεί η είσπραξη των χρεών.
Ο έλεγχος απέδειξε ότι οι 26.165 φορολογούμενοι που χρωστάνε στο Δημόσιο 519.766.576 ευρώ, έχουν δηλώσει 103.290 ακίνητα που έχουν αξία 5.229.000.000 ευρώ.
Όπως ήταν φυσικό οι καταστάσεις προωθήθηκαν στη Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και με σχετική εντολή στις ΔΟΥ και τις επιθεωρήσεις για τα περαιτέρω. 

Παράλληλα στο στόχαστρο του Υπουργείου μπαίνουν και οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να έχουν εικονικά τιμολόγια ή δεν καταβάλουν τον ΦΠΑ.
 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Δ. Σπινέλλης, διενεργεί εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκινούν από τους τόκους καταθέσεων στο εξωτερικό. Στο στόχαστρο όσοι… ξαχνουν να τις δηλώσουν και οι οποίοι θα έχουν τη μοίρα στων παραπάνω αν βρεθούν στο δόκανο της αφορίας.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε