Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατώτατος μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για αύξηση πάνω από 50 ευρώ το μήνα

Κατώτατος μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για αύξηση πάνω από 50 ευρώ το μήνα

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 και στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση αναμένεται να είναι πάνω από 50 ευρώ το μήνα, και να κυμαίνεται κοντά στα 770 ευρώ.

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Πέμπτης (16.03.2023) για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, σχετικά με τα επιδόματα που θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Όσον αφορά το ποσό, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχει το 8 μπροστά το ποσό». 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις