Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Killada Hills: Πράσινο φως στην επένδυση στην Αργολίδα

Killada Hills: Πράσινο φως στην επένδυση στην Αργολίδα

Το «πράσινο φως» στην επένδυση Killada Hills, δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς την πρώτη οικοδομική άδεια για την έναρξη εργασιών στο γήπεδο γκολφ της τουριστικής στρατηγικής επένδυσης Killada Hills στην Αργολίδα, υπογράφει αύριο το πρωί, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 418 εκατ. ευρώ, στο Πόρτο Χέλι, που θα υλοποιήσει ο όμιλος Dolphin Capital Ιnvestors, του Μίλτου Καμπουρίδη.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε συνολική έκταση 2.079 στρεμμάτων και αφορά την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την κατασκευή γκολφ, με την ονομασία «Killada Hills Golf Resort». Όπως και οι υπόλοιπες επενδύσεις του ομίλου DCI, το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα απευθύνεται σε υψηλά βαλάντια. Η νέα επένδυση στην Αργολίδα, περιλαμβάνεται μάλιστα στα πέντε σημαντικότερα project που αναπτύσσει ο όμιλος ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, το έργο θα υλοποιηθεί σε πέντε φάσεις: Η πρώτη περιλαμβάνει ξενοδοχείο 300 κλινών, 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία και 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία και την κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών, η τρίτη φάση περιλαμβάνει 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία και η τέταρτη φάση που θα αναπτυχθεί σε 8 στρέμματα προβλέπει τη δημιουργία beach club με 13 ξύλινες καμπάνες.

Σύμφωνα με τη Mind Compass (θυγατρική του ομίλου DCI και φορέα ανάπτυξης του έργου) κατά την κατασκευαστική περίοδο θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ όταν ολοκληρωθούν τα έργα, τουλάχιστον 600 άτομα θα εργάζονται στο τουριστικό συγκρότημα. Το προεδρικό διάταγμα για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις