Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κοινωνικό Μέρισμα: Κόπηκε μία στις πέντε αιτήσεις – Προσοχή στα λάθη

Κοινωνικό Μέρισμα

Ήταν πάνω από 1.500.000 εκείνοι που μπήκαν στην ιστοσελίδα για το Κοινωνικό Μέρισμα. Σχεδόν οι μισοί υπέβαλαν αίτηση, όμως ήταν πολλοί εκείνοι που κόπηκαν. Υπάρχουν αρκετά λάθη που γίνονται ή αρκετά λάθη στα στοιχεία και πρέπει να διορθωθούν.

Μέχρι και σήμερα το πρωί ήταν 600.000 εκείνοι που υπέβαλαν αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα ποσοστό κοντά στο 18% “κόπηκε” για διάφορους λόγους. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 296.000 έχουν εγκριθεί. Περισσότερες από 100.000 έχουν απορριφθεί και οι υπόλοιπες είναι σε “αναμονή” καθώς λείπουν κάποια στοιχεία ή δεν έχει γίνει η αίτηση συναίνεσης κλπ Οι αιτήσεις αυτές ωστόσο φαίνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα εγκριθούν.

Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίνονται θα λάβουν τα χρήματα στις 20 ή στις 21 Δεκεμβρίου.

Σημαντικές αλλαγές

Τρεις σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο σύστημα. Σύμφωνα με αυτές ήδη έχει προστεθεί στη φόρμα η δυνατότητα αλλαγής στην οικογενειακή κατάσταση για τους γονείς που απέκτησαν παιδί κατά το 2017.

Παράλληλα είναι θέμα χρόνου να λυθεί το ζήτημα με τα παιδιά από 18 ως 25 ετών που σπουδάζουν τα οποία εφόσον δεν έχουν κανένα εισόδημα θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και όχι φιλοξενούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στους ανέργους, για το 2016 θα αφαιρεθεί ένα ποσό της τάξης των 9.000 ευρώ από το εισόδημα έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι του μερίσματος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις