Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τα μέτρα της κυβέρνησης

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τα μέτρα της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου InTime

Με θετικό μάτι βλέπει η αγορά, τα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (18.03.2020) και στόχο έχουν την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων κατά την διάρκεια και μετά την εποχή του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τα μέτρα ακούγονται θετικά, ωστόσο χρειάζονται να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις επιπλέον, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

“Θετικά τα μηνύματα και τα μέτρα για την μετά κορονοϊού εποχή, ωστόσο χρειάζονται να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις σε κάποια καίρια σημεία, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους επιχειρήσεων που υπολειτουργούν αυτή την στιγμή. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το αν και κατά πόσο δικαιούνται το προνόμιο του έκτακτου επιδόματος οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Αυτό θα πρέπει να το δει άμεσα η κυβέρνηση αν και θεωρώ πως θα συμπεριληφθούν και εκείνοι”.

Click4more: Ένα προς ένα τα οικονομικά μέτρα για τον κορονοϊό – Όσοι ενταχθούν σε αυτά δεν μπορούν να κάνουν απολύσεις!

Πολλά, όμως, είναι και τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις επιχειρήσεις αναφορικά με το ποιες κλείνουν οριστικά και ποιες συνεχίζουν να υπολειτουργούν: “Η αλήθεια είναι πως έχουμε ζητήσει πολλές διευκρινήσεις από το υπουργείο εμπορίου, ωστόσο αυτό που έχω να πω είναι ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά το κομμάτι της λιανικής τους, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να παραμείνουν κανονικά ανοιχτές. Το ίδιο ισχύει και για τα e-shop, τις ηλεκτρονικές παραδόσεις των ίδιων επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως κλείνει η λιανική και παραμένει το ηλεκτρονικό τους κομμάτι ανοιχτό”, εξηγεί ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου.

Και συνεχίζει: “Οι καταστηματάρχες μπορούν να επισκεφτούν το site του συλλόγου μας προκειμένου να δουν εκεί σύμφωνα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) όπου ανήκουν, τι πρέπει να κάνουν σχετικά με το κλείσιμο της επιχείρησης τους ή όχι. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να τύχουν των προνομιακών μέτρων γι αυτών που έκλεισαν, έτσι δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα για να μπορέσουμε να εντάξουμε κι άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν τζίρο αυτή την εποχή. Σ αυτή τη φάση το πιο σημαντικό είναι με τις επιχειρήσεις συνδυαστικού τζίρου, επιχειρήσεις που έχουν δυο και τρεις δραστηριότητες, πως όλα αυτά ξεκαθαρίζονται και πως όλα αυτά θα μπορέσουν να περάσουν στο υποχρεωτικό κλείσιμο. Θεωρώ πως εκεί θα υπάρχει μια ευελιξία σύμφωνα με τα μέτρα”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις