Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Κράξιμο” στον Σόιμπλε: “Παίζει με τη φωτιά για την Ελλάδα”

“Κράξιμο” στον Σόιμπλε: “Παίζει με τη φωτιά για την Ελλάδα”

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα… ακούει από παντού για την επιμονή (που φτάνει στα όρια της εμμονής) να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Μετά τον γερμανικό Τύπου (που τον χαρακτήρισε ακόμη και “δικτάτορα”) ήταν η σειρά του Τζιάνι Πιτέλα να επιτεθεί στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Tagesspiegel, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε στο ARD, όπου επανέλαβε την πρότασή του για Grexit.

«Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Τώρα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και να προβούν σε μια αισθητή απομείωση του χρέους.

Όπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, προκειμένου να πολώσει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο – με φόντο μάλιστα τις βερμπαλιστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά της Ευρώπης», είπε ο Πιτέλα.

Πηγή: Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε