Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρατικός Προϋπολογισμός 2023: Κατατέθηκε στην Βουλή – Μαζί του και ο πρώτος Προϋπολογισμός πριν 200 χρόνια

Κρατικός Προϋπολογισμός 2023: Κατατέθηκε στην Βουλή – Μαζί του και ο πρώτος Προϋπολογισμός πριν 200 χρόνια

Κατατέθηκε σε «στικάκι» στην Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2023, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μέσα στην μπορντό  κασετίνα, μαζί με το στικάκι του Κρατικού Προϋπολογισμού για τοε εόμενο έτος, υπήρχε σε πάπυρο ο πρώτος υποθετικός Προϋπολογισμός του Επαναστα`τημένου έθνους που συντάχθηκε πριν 200 χρόνια, τον Απρίλιο του 1823 και υποβλήθηκε στην Εθνική Συνέλευση.

Ένα ιστορικό κείμενο, όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, του πρώτου υποθετικού Προϋπολογισμού που συντάχθηκε από μια Επιτροπή που αποτελείτο από 6 πολιτικούς και 6 στρατιωτικούς, προετοιμάστηκε 8 ημέρες, ενώ τη εποχή εκείνη υπηρετούσε στην Επιτροπή αυτή μόλις ένας υπάλληλος. 

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2023, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως αυτός είναι ο τέταρτος της παρούσας Κυβέρνησης.

Ο Προϋπολογισμός και οι συνοδευτικές εκθέσεις του, όπως είπε ο κ. Τασούλας, θα εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σε τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 25 Νομβρίου και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί από τις 13 Δεκεμβρίου.

Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της 17η Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις