Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κραχ στα διεθνή Χρηματιστήρια φέρνει ο κορονοϊός

Κραχ στα διεθνή Χρηματιστήρια φέρνει ο κορονοϊός

Μεγάλη βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια φέρνει η εξάπλωση του κορονοϊού και σε άλλες χώρες εκτός Κίνας και ειδικά στην Ευρώπη και την Ιταλία. Στο ιταλικό Χρηματιστήριο ο δείκτης βυθίζεται πάνω από 4%, ενώ η Γερμανία χάνει πάνω 3%, ενώ τα Futures στην Νέα Υόρκη δείχνουν ότι ο δείκτης Dow Jones  θα ανοίξει με πτώση πάνω από 2%.

Η Ιταλία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνη, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έξαρση του κορονοϊού εκτός Ασίας.

Click4more Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στην Ιταλία – Τέταρτος νεκρός από τον κοροναϊό – 50.000 άνθρωποι σε καραντίνα στο Μιλάνο

Απώλειες κοντά στο 4% παρουσιάζει και το Χρηματιστήριο στην Αθήνα. 

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις εκθέσεις των διεθνών οίκων που βλέπουν ζοφερή την εικόνα στην παγκόσμια οικονομία έφεραν απότομη πτώση και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το μέγεθος της εξάπλωσης του κινεζικού ιού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 3,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 2,7% φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών, ενώ και στο Παρίσι ο δείκτης CAC χάνει 3,5%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις