Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κριστίν Λαγκάρντ: Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος η συμφωνία Alpha Bank – UniCredit

Κριστίν Λαγκάρντ: Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος η συμφωνία Alpha Bank – UniCredit
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία αποτελεί η στρατηγική συμφωνία της Alpha Bank με την UnitCredit, επισήμανε σε διαδοχικές της συνεντεύξεις σε ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ειδικότερα σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή συμφωνία είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα εμπιστοσύνης και είναι μία δήλωση από ένα μεγάλο διεθνές τραπεζικό ίδρυμα που ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά, σε μία ελληνική τράπεζα.

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει μεταμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου. Το επίπεδο των επισφαλών δανείων έχει μειωθεί εντυπωσιακά, τα αποκαλούμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Πιστεύω ότι σίγουρα μπορεί να είναι προς όφελος των επενδυτών να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σε δηλώσεις της στο Μega, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η προσφορά της Unicredit για την Alpha Βank είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ποιότητας του επενδυτικού ρίσκου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τραπεζικό τομέα. Είναι θετικό και είναι το επιστέγασμα των αποφάσεων που παίρνουν οι οίκοι αξιολόγησης, των καλών μεγεθών που παρουσιάζει η Ελλάδα ξέρετε υπάρχει ένα σταθερό μίγμα πολιτικής, είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι είναι μια καλή επιστροφή των ξένων άμεσων επενδύσεων και κυρίως στον τραπεζικό τομέα που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην στροφή της ελληνικής οικονομίας όπως συμβαίνει.

Σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΪ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το πρώτο πράγμα που βλέπω για την ελληνική οικονομία είναι κάποια πολύ, πολύ θετικά σήματα και καλά νούμερα. Όταν κοιτάζω τα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και τα αντίστοιχα ελληνικά είναι πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, εκτός από την ανεργία, που είναι ακόμη λίγο υψηλότερη, αν και στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009».

Αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα, την πρόταση για την απόκτηση μεριδίου σε μία από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank-UniCredit) αυτά είναι πραγματικά θετικά μηνύματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, είπε η κυρία Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις