Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξανά ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ξανά ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τρέχουν στην ΔΕΗ για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Όπως ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος της Επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης το διοικητικό συμβούλιο, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 8 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων.

Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, τότε θα πρέπει οι δεσμευτικές προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ να έχουν υποβληθεί το αργότερα μέχρι το τέλος Απριλίου.

Πάντως, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Μ. Παναγιωτάκης δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει η νέα διαδικασία αλλά ούτε και αν θα γίνει νέα αποτίμηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής οι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον αλλά και άλλες που πιθανόν ενδιαφερθούν κατά τη νέα διαδικασία.

Η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να αποδέχεται τον προτεινόμενο όρο του SPA για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών – ζημιών μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και των αγοραστών.

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ επιχειρεί να λύσει ένα ακόμα από τα βασικά ζητήματα που έθεταν οι υποψήφιοι αγοραστές των υπό αποεπένδυση λιγνιτικών μονάδων, το θέμα της ασφαλούς και σε σταθερή ανταγωνιστική τιμή τροφοδοσίας της μονάδας της Μελίτης με λιγνίτη.

Πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί ότι από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας δεν κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των συζητήσεων, αλλά ότι, αντίθετα, οι διαπραγματεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε εξέλιξη, σε θετικό όμως κλίμα, έτσι ώστε να εκτιμάται ότι το θέμα θα «κλείσει» έγκαιρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις