Οικονομία

Ξεκινάει εκ νέου ο διαγωνισμός για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής – Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

Ξεκινάει πιθανότατα αύριο και επίσημα – ξανά – ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιστρέφοντας ουσιαστικά στο σημείο που ήταν ένα χρόνο πριν.

Το φιάσκο με την Exin αναγκάζει την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζα να επανεκκινήσει τον διαγωνισμό με την συμμετοχή όλων εκείνων των σχημάτων που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και στο τυπικό του πράγματος συμμετέχει και η …. Exin.

Η Εθνική έχει ενημερώσει όσους υπέβαλαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεσμευτικές προσφορές ότι η διαδικασία ανοίγει εκ νέου και μπορούν να καταθέσουν νέες δεσμευτικές, αφού διενεργήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο στα στοιχεία ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2017. Το virtual data αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών (σ.σ πιθανότερη ημερομηνία η 18η Απριλίου). Στόχος είναι οι δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν εντός Μαΐου.

Παρόντες στην επανεκκίνηση του διαγωνισμού δηλώνουν Fosun και Gongbao, ενώ ο τρίτος κινεζικός όμιλος (Wintime) δεν έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας, ενδιαφέρον επανόδου στο project. Τυπικά, εντός της διαδικασίας παραμένει και η Exin, εφόσον βρει τα κεφάλαια και μια δομή συναλλαγής, η οποία να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΤτΕ ΕΛΛ +1,32%.

Στόχος της Εθνικής, όπως τον έθεσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Λ. Φραγκιαδάκης είναι «η πώληση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, με θετική επίπτωση για την τράπεζα». Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εξέλιξη που δίνει περιθώρια ευελιξίας στην τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει αποτιμημένη την ασφαλιστική στα βιβλία της με 750 εκατ. και δεν σχημάτισε πρόβλεψη απομείωσης στη χρήση του 2017. Με τις περσινές βελτιωτικές προσφορές, Fosun και Exin αποτίμησαν το 100% της εταιρείας, μαζί με την 15ετή σύμβαση bancassurance, πάνω από 800 εκατ.

Του Θανάση Παπαδή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ επιβραδύνεται τον Σεπτέμβριο καθώς οι τιμές παραμένουν υψηλές
Η έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (5.12.25), έδειξε επίσης ότι ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων περίπου 18 μηνών
Shops at the shopping center - retail concepts
Πιερρακάκης: Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων κεντρική προτεραιότητα για την Ευρώπη
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ «η μη υλοποίησή της αποτελεί τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της εποχής μας. Είναι στην πραγματικότητα το βασικό στοιχείο πολιτικής στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε»
Πιερρακάκης: Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων κεντρική προτεραιότητα για την Ευρώπη
Παπασταύρου: Τον Απρίλιο η επόμενη συνεδρίαση υπουργών Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ
Η συνάντηση του Απριλίου αναμένεται να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη έργων υποδομής και στη διευκόλυνση της μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ευρώπη
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου
Αύξηση τιμών φυσικού αερίου στη Γερμανία αντανακλά ανησυχίες για τα αποθέματα
Τα γερμανικά συμβόλαια μήνα παράδοσης (front-month), γνωστά ως THE, σημείωσαν μικρότερες απώλειες αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με τα πιο ρευστά ολλανδικά συμβόλαια, με το χάσμα μεταξύ τους να διευρύνεται στα 1,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Σωλήνες φυσικού αερίου
G7 και ΕΕ διαπραγματεύονται για την κατάργηση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Τι αναφέρει το Reuters
Το πλαφόν είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με στόχο τον περιορισμό των ρωσικών εσόδων από τις πετρελαϊκές εξαγωγές
Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου