Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξεμπλοκάρουν δυο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη

Ξεμπλοκάρουν δυο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη

Δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη, ξεμπλοκάρουν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, μετά από τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Πρόκειται για την επένδυση των ομίλων Σμπώκου -Βασιλάκη στην περιοχή της Ελούντας και της Dolphin Capital του ομίλου Καμπουρίδη στο Cavo Plako στην Σητεία.

Όσον αφορά το σχέδιο της εταιρείας Golf Residences, συμφερόντων της οικογένειας Σμπώκου-Βασιλάκη προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, παραθεριστικών κατοικιών κι εγκαταστάσεων τουριστικής υποδομής με γήπεδα γκολ, κέντρα ευεξίας, συνεδριακά κ.λπ, σε έκταση 4.000 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί, ότι στην εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό η Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις που ελέγχεται από την οικογένεια του ιδιοκτήτη της Aegean.

Το νέο σχήμα, το οποίο από την άνοιξη διαθέτει νέα εταιρική ταυτότητα υπό την επωνυμία Phaea Resorts, έχει υπό την ομπρέλα του μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως είναι το Blue Palace, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights, Koutouloufari Village Holiday Club, τα οποία λειτουργούν στην Κρήτη ενώ κατέχει το 50% στο Sheraton Rhodes Resort στην Ρόδο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις