Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λιμάνι Πειραιά: Υπογράφηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πάνω από 20% αυξήσεις αποδοχών

Λιμάνι Πειραιά: Υπογράφηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πάνω από 20% αυξήσεις αποδοχών

Έπεσαν υπογραφές για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ των εταιρειών και των εκπροσώπων των εργαζομένων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι του Πειραιά στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, όπως ανακοίνωσε η DPort Services.

Στη νέα Σύμβαση, που θα είναι τριετούς διάρκειας με έναρξη την 1.6.2022 και αναδρομική ισχύ των αυξήσεων από 1/1/2022, προβλέπονται αυξήσεις αποδοχών, οι οποίες – με τις έμμεσες οικονομικές παροχές – ξεπερνούν το 20% ή περίπου 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, στη νέα συμφωνία περιλαμβάνονται αυξήσεις μισθών από 10% έως και 11.64% στους εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές μέχρι €2,000, και €150 μικτά με μηνιαίες τους αποδοχές άνω των €2,000 καθώς και διπλασιασμός για όλους τους εργαζόμενους, από €5 σε €10, του πρόσθετου ποσού ανά παραγωγικό ημερομίσθιο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο.

Επίσης, 250 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης θα μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης από 1/6/2022 και τουλάχιστον 100 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης θα μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών του λιμανιού του Πειραιά δεν έχει μειωθεί.

Παράλληλα ορίζονται εσωτερικές αναβαθμίσεις σε ειδικότητες και μισθούς σε 125 εργαζόμενους και ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας με 100% κάλυψη του κόστους από τις εταιρίες. «Θεωρούμε ότι η υπογραφή της νέας ΣΣΕ σηματοδοτεί μια νέα, καλύτερη, εποχή για τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά, σε ένα κλίμα εργασιακής ειρήνης που όλοι μαζί καλούμαστε στο εξής να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη και το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ένα ιδιαίτερο αίσθημα ικανοποίησης, γιατί κάνουμε πράξη ένα καλύτερο επίπεδο εργασιακών σχέσεων που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των εργασιών του Λιμένα Πειραιά και στην ενίσχυση του ρόλου που επιτελεί για την Εθνική Οικονομία.», δήλωσε ο Γιώργος Πέτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της DPort Services.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις