Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Λιμάνι: στα δικαστήρια η απεργία

Αρχίζουν τα όργανα στο λιμάνι του Πειραιά με ασφαλιστικά μέτρα κατά των ναυτεργατών.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και δύο ιδιωτικές εταιρείες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των ναυτεργατών. Ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεση να καταφύγουν στα δικαστήρια τόσο η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας όσο και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
 
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος αναφερόμενος στα ασφαλιστικά μέτρα είπε ότι ” το Επιμελητήριο δέχεται από καιρό διαμαρτυρίες, κυρίως εξαγωγέων μεσσηνιακών προϊόντων. Οι τελικές συνολικές ζημιές είναι πολλαπλάσιες αυτών που φαίνονται σήμερα και έχουν μακροπρόθεσμο, δυστυχώς, χαρακτήρα”.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γεωργακόπουλος με δηλώσεις του στο newsit.gr για την ενέργεια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σχολίασε ότι “ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν λύνεται με ποινικοποίηση της δράσης αλλά με διάλογο. Δεν θα καμφθούμε από τέτοιες ενέργειες. Ίσα- ίσα που τέτοια πράγματα μας θυμώνουν περισσότερο”.

“Η υπόθεση του λιμανιού έχει χάσει κάθε μέτρο, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα Επιμελητήρια που κάθε μέρα χάνουν αρκετά λεφτά στην ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης.

Αντίθετα με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά διαχώρισε τη θέση του από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και δήλωσε ότι δεν θα καταφύγει “σε εξωδικαστικές διαδικασίες, ώστε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κρίση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο λιμάνι το συντομότερο”.

Σήμερα το βράδυ τελειώνει η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών όμως θα προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κάτι που ουσιαστικά προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ.Γεωργακόπουλος μιλώντας στο MEGA.

Σε κινητοποιήσεις όμως σκέφτοναι να προχωρήσουν και οι οδηγοί φορτηγών που βλέπουν τα εμπορεύματα τους μπλοκαρισμένα μέσα στο λιμάνι. “Κάθε μέρα μπαίνουμε ακόμη πιο πολύ μέσα”, φώναζαν οι οδηγοί.

Κι ενώ ο Γ.Ανωμερίτης άρχισε ήδη τις επαφές προς εκτόνωση της κρίσης στο λιμάνι, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι χειρισμοί για την απεργία θα περάσουν στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε