Χρηστικά

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχεται επιδότηση μέσω έκτακτης εισφοράς 10€ ανά μεγαβατώρα στους ηλεκτροπαραγωγούς με φυσικό αέριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/7/24) στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιβάλλεται η ειδική εισφορά στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, η οποία καθορίζεται σε 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τα έσοδα από την εισφορά στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο, το ύψος της οποίας θα οριστικοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν κοντά στο 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας, η εισφορά επιβάλλεται κατά αρχήν για το μήνα Αύγουστο με δυνατότητα παράτασης μέχρι τρεις μήνες.

Η ρύθμιση αυτή όπως επισημαίνεται είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές εξαιτίας της ανόδου των τιμών πώλησης του ρεύματος από τις μονάδες φυσικού αερίου σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από το κόστος παραγωγής. Και αποσκοπεί στον περιορισμό της υπερβάλλουσας κερδοφορίας των μονάδων φυσικού αερίου.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι με πρωτοβουλία των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας θα μεταφερθούν από την 1η Αυγούστου οι αγροτικές παροχές στο ειδικό τιμολόγιο “Γαία”.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι αγρότες και οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων που δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο ειδικό τιμολόγιο, μπορούν να το δηλώσουν στον προμηθευτή τους. Τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών για καταναλώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου ρυθμίζονται με μηδενικό επιτόκιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Νόμος Κατσέλη: Αναδρομικό «ψαλίδι» στις δόσεις και τέλος στους φουσκωμένους τόκους – Τι αλλάζει η νέα διάταξη
Μικρότερες μηνιαίες δόσεις και αναδρομικό όφελος για δάνεια που έχουν ενεργές ρυθμίσεις φέρνει η νέα διάταξη του ΥΠΟΙΚ στον νόμο Κατσέλη, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου
Loan, House, Mortgage, Home Ownership 15
Ανακαινίζω 2026: Τεχνικά «μπλόκα» στην πλατφόρμα καταγγέλλουν ιδιοκτήτες – Τι απαντά το υπουργείο
Αναφορές πολιτών για λάθος ακίνητα, κενές κατοικίες που δεν εμφανίζονται και αδυναμία διόρθωσης αιτήσεων φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα της διαλειτουργικότητας ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ
Ακίνητα