Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λοβέρδος: Ο ΟΑΕΔ έχει λεφτά μόνο για το επίδομα ανεργίας!

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση του ΟΑΕΔ

ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στη Βουλή.

«Μπαίνουμε στο 2010 με αποθεματικό μόλις 101 εκατ. ευρώ, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία. Πάντα ο ΟΑΕΔ είχε αποθεματικά για έκτακτες καταστάσεις και πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση δεν υπάρχουν αποθεματικά» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Μαυρίκου.

Ο υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρώην Διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χρήματα του Οργανισμού  καταναλώθηκαν, με τρόπο πολιτικά πελατειακό, να εξυπηρετηθούν πολιτικές σταδιοδρομίες και καριέρες».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε μάλιστα ότι το ποσό που παίρνει ο ΟΑΕΔ από ΙΚΑ του φθάνουν μόνο για να καλύψει το επίδομα ανεργίας, και κατήγγειλε ότι προγράμματα που καθιέρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως το επίδομα μητρότητας, το κόστος του οποίου ανερχόταν στα 150 εκατ. ευρώ για 6 μήνες, δεν συνοδευόταν από κονδύλια.

«Έπρεπε να συνοδεύονται και αντίστοιχα κονδύλια που δεν υπάρχουν. Πως θα γίνει διαχείριση; Θα καταφύγουμε στο δανεισμό…; Τι διαχείριση ήταν αυτή 5,5 χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος, ενώ αναφέρθηκε και στα stage, κατηγορώντας την προηγούμενη Κυβέρνηση ότι τα εκμεταλλεύτηκε για  ψηφοθηρικούς λόγους, αδιαφορώντας αν αυτά κόστιζαν στην πολιτεία 15 εκατ. ευρώ το μήνα.

«Τι έγιναν τα χρήματα; Πήγε κανείς φυλακή;» αναρωτήθηκε ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Μαυρίκος, τονίζοντας πως ο ΟΑΕΔ μετατράπηκε από οργανισμό επιβίωσης των ανέργων σε «μηχανισμό μέσω του οποίου γίνονται χρηματαποστολές από τσέπες εργαζομένων προς τσέπες βιομηχάνων».

“Η παράσταση Λοβέρδου συνεχίζεται”,  απάντησε ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ, Γιώργος Βερναρδάκης. “Έχει επιλέξει όμως μια ιλαροτραγωδία που εκτός από κουραστική έχει αρχίσει να γίνεται και πολύ επικίνδυνη. Για τον ίδιο, τους πολίτες, την ίδια την οικονομία”.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε