Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μ. Τσαμάζ: Ο ΟΤΕ θέλει να πουλήσει φθηνότερα στους καταναλωτές και δεν τον αφήνουν

Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

«Κεραυνοί» από τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τζαμάζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (28.11.2017).

Σκληρή επίθεση και σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ στη Ρυθμιστική Αρχή (ΕΕΤΤ).

Όπως τόνισε υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην έγκριση πακέτων και προωθητικών ενεργειών που λειτουργούν προς όφελος του καταναλωτή από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ο ΟΤΕ κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις

Υποστήριξε ότι ο ΟΤΕ είναι η εταιρία που στον κλάδο κάνει μακράν τις υψηλότερες επενδύσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παρ’ όλα αυτά, είπε, η ρύθμιση που γίνεται είναι μονομερής εις βάρος του ΟΤΕ.

Έθεσε δε κι ένα ρητορικό ερώτημα: «αφού ο καταναλωτής δεν ωφελείται, τελικά ποιον συμφέρει η όλη κατάσταση».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Τσαμάζ υποστήριξε ότι αυτή σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο της. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προσέλκυση επενδύσεων το επόμενο διάστημα.

Πυρά στην ΕΕΤΤ

Ο Μ. Τσαμάζ κατέκρινε τις πρακτικές της ΕΕΤΤ φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα συνολικά 425 εγκρίσεις που εκκρεμούν και οι οποίες αφορούν σε προγράμματα και τιμολογιακά πακέτα, με το μέσο όρο για τη χορήγηση εγκρίσεων να φθάνει τους τέσσερις μήνες.

«Δεν είναι δουλειά της ΕΕΤΤ να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ. Αρνούμαι να παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ στην Επιτροπή», ανέφερε σε έντονους τόνους ο επικεφαλής του Οργανισμού. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει φθηνότερες τιμές και η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που ζητάμε είναι δίκαιη και διαφανής ρύθμιση για όλους».

Αυτό που επιθυμεί ουσιαστικά ο ΟΤΕ ζητά να ρυθμίζεται στη λιανική του και εκ των υστέρων (ex post), καθώς δεν είναι δυνατόν να ζητείται έγκριση εκ των προτέρων για κάθε προϊόν και προσφορά του, όπως σημειώθηκε. Δηλαδή η Αρχή να μην λειτουργεί παρεμβατικά αλλά ρυθμιστικά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αγορές. «Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε έγκριση για χριστουγεννιάτικα πακέτα και να λαμβάνουμε την έγκριση το Πάσχα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ομίλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις